2021.04.02.

Áldott aki jön – 5. rész – Kezedbe teszem

Áldott aki jön – 5. rész – Kezedbe teszem

Atyám, kezedbe teszem le lelkemet!” (Lk 23,46)

Csodálatos, monumentális, megrázó kép. Jézus Krisztus utolsó, földi ember formájában kimondott szavai a kereszten. Hihetetlen pillanat. Melyben ott van életének megannyi színe, ott vannak a felemelő napok, amikor tanítványai és mások is látták a hatalmát, de ott vannak mögötte gyöngyöző homlokának vérnek tetsző cseppjei, amelyek a Gecsemáné kertjében hullottak, miközben imádkozott. És mégis. Akkoriban e szavak, a 31. zsoltár szavai, gyermekek ezreinek száján elhangzó lefekvés előtti imádság szavai voltak. Abban a bizalomban, amire nekünk is szüntelen szükségünk van.

Ma amikor sokak félelemben élik életüket és éjszakára is aggódva zárják be szemüket, engedjük, hogy ránk is hasson és erősítsen bennünket Jézus szava. Éppen addig és éppen úgy tart bennünket itt a földön, amíg itt a helyünk, amíg feladatunk van. Amíg kiszabta életünknek e részét. Életünk Uraként annak bölcs, határait is megszabó Isten. Ha ebbe reménységgel tudjuk vetni a mi hitünket, akkor a legnagyobb nehézségek között között is érezni fogjuk jelenlétét. Bizony a belé vetett gyermeki bizalom nem gyermeteg bizalom. A próbák között azt akarom, hogy hangsúlyosabb legyen a te megváltó szereteted biztatása. Amikor az ad reménységet, ha kimondjuk: Legyen meg a te akaratod!

Jézus számára a mennyből szolgálata kezdetén hangzott el: „Szeretett Fiam”. Ő pedig saját szavaira formálva a 31. zsoltár 6 versét Atyjának nevezi, akiben földi, emberi léte megnyugodhat. Akibe teljes mértékben rábízhatja magát. Aki még a megmagyarázhatatlan terhet is csak személyre szabottan, erőhöz, küldetéshez, céljának megfelelően adja azoknak, akik rábízták magukat.

Jézus a kereszten a mi életünk váltotta meg. Azért, hogy életünk legyen. Hogy új életben járjunk, és napról napra úgy hajtsuk fejünket álomra, mint egy szép ének utolsó sorai szólnak:

Imádság: Színed előtt mindennap elesem, De van nekem tenálad kezesem. Ha megtartasz holnapi napodra, Nem fordítom ezt megbántásodra. 

Ének: A fényes nap immár elnyugodott

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

E-mail címed nem lesz nyilvános.