Gyermekhét volt Nekézsenyben

Gyermekhét volt Nekézsenyben

Évtizedes tradíció a gyülekezetben a gyermektábor megrendezése. Egy-egy nap több mint 30 gyermek jelent meg, de összesen több mint 50 gyermek számára okozhattunk örömöt és lehettünk együtt a szülőkkel örömteli beszélgetésekben.

Idén Jézus szavaira figyelve “hit-olimpián” vehettünk részt. Isten gyermekei csak akkor lehetünk, ha Jézust befogadjuk szívünkbe, követjük őt. “A tét igen nagy, a díjazás ellenben különleges. Mindenki dobogóra kerül, aki célba ér. Induljon hát a versenyek-versenye!” (Pintér Béla)

“Aki végig megy és sose adja fel, Az kap majd koronát. Aki hűséges és szabályosan küzd, Arra ott fent jutalom vár.” – énekelték nagy átéléssel a gyermekek a tábor indulójának refrénjét. Naponként megismerkedhettünk egy újabb színnel az olimpiai zászlón, ami számunkra Isten üzenetével telt meg. Arany: menny; fekete: bűn; piros: Jézus értünk hozott áldozata; fehér (kék): tisztaság; zöld: növekedés. Ez egyben (A szavak nélküli könyv színei) Isten örömüzenetének összefoglalása is.

Minden napunknak része volt a bibliai történetekkel való ismerkedés (Zákeus, a vak Bartimeus, a gazdag ifjú, a tékozló ifjú, Jézus halála és feltámadása, az emmausi tanítványok), a lelki énekek, aranymondások tanulása. Emellett helyet kaptak a programban a kreatív foglalkozások és a hét vége felé egyre több szabadtéri játék, ugrálóvár, habparty és egy meseelőadás a Szegedi Látványszínház jóvoltából.

Végtelen volt a hála szívünkben, hogy a vasárnapi istentiszteleten gyermekekkel és szülőkkel teltek meg a padok. A közös szolgálat mindenki lelki felüdülését szolgálta. Kérjük Urunk szerető segítségét, mert már készül a jövő évi program! 

Isten iránti végtelen hálával mondunk köszönetet e helyen is:

  • Nekézseny Község Önkormányzatának a helybiztosításért és szerető pártolásukért
  • hálás szívvel az Együtt Nekézsenyért Egyesület immár több éve tartó támogatásáért
  • a Nekézsenyi Napraforgó Óvoda együttműködését
  •  a nekézsenyi Coop dolgozóinak figyelmes segítségéért
  • a Borsod-Gömöri Egyházmegye missziói adományáért
  • a Magyar Református Szeretetszolgálat ózdi irodájának munkatársainak áldozatáért
  • presbitériumunk és gyülekezetünk sok tagjának imádságáért, nagylelkű adományaiért, amellyel lehetővé tette az idei gyermektábor
  • nem utolsó sorban a szülők bizalmáért és gondoskodó jelenlétükért, tárgyi és anyagi támogatásukért
Olimpiai fáklyát készítettünk! 🙂 – célunk a Menny!
Közös zászló készült a hét színeit felhasználva – egyenlőre a sötét is része életünknek.
Együtt csodálkoztunk rá Jézus szeretetére – “Isten szívén megpihenve”
Habparty is volt – Isten gyermekeként megtisztít bennünket, napról-napra
Növekedtünk a legkisebbek segítségével is a hitben,
és sokrétű ismeretben. Pénteken, mint Öko-gyülekezet, egy színielőadáson keresztül is
További pillanatképek a hétről:

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

E-mail címed nem lesz nyilvános.