Szeretethíd 2021. 1-2-3…

Szeretethíd 2021. 1-2-3…

Idén is megrendezésre került a Szeretethíd, Nekézsenyben is. Hatalmas feladat előtt álltunk, a kiszáradó fenyők kapcsán is “új templomkert” születik. Hála az Együtt Nekézsenyért Egyesület közreműködésének és a gyülekezetből megannyi segítő kéznek és szívnek, vállalásunk szinte teljessé válhatott a pünkösd körüli hetekben.

Megannyi segítő kézzel, minden pillanatok alatt virágbaborult

Elsőként a régi fák kivágása volt a feladat, melyben rengetegen segédkeztek. Előtűnt egy régi kerítésrészlet, amely megszüntetésre került, így egyesül végleg az egykor államosított kertrész a templomkert egészével. Aztán megkezdődött a kereszt alapozása, felállítása. Közben pedig számtalan virág került elültetésre a parókia és templom területén. Az elvetett fűmag is zöldellni kezdett. Sövényeket tettünk újra rendbe. Idén is sikerült felvirágozni a parókia melletti szekeret is. (És megláttuk, még rengeteg a feladatunk. 😉 )

Andók Veronika szeretetteljes vezetésével számtalan, különleges gyógynövényre tettünk szert. Hálásak vagyunk segítségéért, amely egyre inkább élvezhetővé teszi a növények között eltöltött perceket.

Egy kedves pillanat: Sok növény a parókia túlszaporodott állományából lett átmentve hogy a szabaddá vált templomkerítés mentén kerülhessen felhasználásra. Szinte csodaszámba ment, hogy néhány méternyi területről, ennyi növényt tudtunk fölszedni Sanyó és Kitti vihar előtti, hathatós segítségével. 😀 Aztán valaki egyszer csak így szólt: Egyáltalán nem furcsa ez a növénytömeg (amiből még hazára is jutott a segítőknek.). Isten már évekkel előre gondoskodott, hogy ez a hosszú kerítésrész ne maradjon majd kopáran. Azóta is hálás a szívünk. Neki még erre is gondja volt.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

E-mail címed nem lesz nyilvános.