Hosanna – Énekeljetek új éneket…

Hosanna – Énekeljetek új éneket…

Énekeljetek az Úrnak, zengjetek nevének dicséretet, készítsétek neki az utat, amely átvezet a felhők fölött! Örüljetek az Úrban, ujjongjatok színe előtt! (Zsolt 68, 5)

Örömmel adjuk hírül, hogy a vírushelyzet javulásával, az anyák napján újraéledő istentiszteleti alkalmakkal mi is újra elkezdjük a szolgálatokra való készülést. Isten különös ajándéka, hogy a zenében összeköt önmagával és egymással. Fölemeli a lelkünket és a szolgálatok közben másokat is megerősít.

Az éneklés Isten gyógyító ajándéka. Ha csak lehetséges, akár magunkban is énekelhetünk, mert a félelemtől, bezártságtól meggyötört lelket egészen újraéleszti. Hatalmában, szeretetében gyönyörködve új erőre kap lelkünk!

Tavaly, lénártfalvi testvér-gyülekezetünkben szolgálhattunk

Vizsgálatokkal bizonyított tények: Az éneklés meggyógyítja az egész testedet / lelkedet.És táncolj is egy kicsit és boldogabb napod lesz.

  1. Hogyan hat az éneklés az egészségre? Éneklés hangolja a testet a megfelelő rezgésekre, amelyek növelik a vitalitásunkat
  2. Az éneklés során különleges vegyületek termelődnek az emberek agyában, amelyek segítenek békét és örömöt érezni
  3. A vérkeringés javul, ami jótékonyan hat a hangszálakra, mandula-és nyirokcsomókra, jelentősen növeli a helyi immunitást (egyszerűen csak ritkábban fázunk)
  4. A jobb vérellátás az éneklés során fokozott agyi aktivitáshoz vezet: intenzívebben kezd dolgozni, javítja a memóriát, könnyebben belátható bármilyen információ
  5. A fej vérellátásának javítása fiatalítja a szervezetet, javítja a bőr állapotát
  6. Az éneklés nagyon hasznos a tüdőbetegségnél, mert nem csak a légzőgyakorlatokat pótolja, hanem hozzájárul a megfelelő légzés kialakulásához, ami pl. jelentősen csökkenti az asztma súlyosbodását (romlását)
  7. A kórusok rendszeres énekgyakorlatai során az immunoglobulin-A és a hidrokortizon szintje megemelkedik a szervezetben, amelyek a jó immunitás jelei
  8. Jelenleg a dadogás kezelésére és a beszédszót javító technikák fejlesztésére fejlesztettek ki
  9. Éneklés is használható a súlyfelesleg kezelésében is.

Nem véletlen tehát, hogy az éneklés az Istennel való kapcsolat, az imádság minden formájában jelen van. Énekelünk, ha vigaszra vágyunk, éneklünk, amikor örömünk van, szüntelen örömmel dicsőítjük Krisztusban adott szeretetéért! Várunk mindenkit a szolgálatokra. Kívánjuk, hogy hamarosan a Pávakör tagjai is próbálhassanak, erősödhessenek, gyógyulhassanak az éneklésen, zenén, közösségen keresztül.

Az Együtt Nekézsenyért Egyesület CD felvételekor készült csoportkép

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

E-mail címed nem lesz nyilvános.