“Meg van az ideje az ültetésnek és…”

“Meg van az ideje az ültetésnek és…”

“Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének.” (Préd 3, 2) Olvassuk a példabeszédekben. Ilyenkor tavasszal különösen is az első felét tartjuk szem előtt ennek az igének. Mint az élet más területein is, elkerülhetetlen, hogy mielőtt valami új növekedhetne, valaminek az eltávolítására szükség van. A tavalyi év egyik szomorú tapasztalata volt, hogy hiába vártuk a templomkerti fenyők rügyeinek növekedését. Sajnos több közülük sárgulásnak indult és kényszerűen kivágásra kerül.

Azzal a reménységgel nézünk szembe ezzel a folyamattal, hogy az ültetésnek az ideje is elkezdődik. Az elmúlt években öko-gyülekezeti címet kaptunk, amely keretében vállalást tettünk arra, hogy igyekszünk madárbarát szempontok szerint alakítani a gyülekezet udvarait. Öröm számunkra, hogy ebben a a folyamatban is az Együtt Nekézsenyért Egyesülettel, illetve a település vezetésével közös úton járhatunk.

Így, a beteg, illetve száradó környezet miatt elhaló fenyők helyére a madarak, és méhek számára igyekszünk élhető, éltető környezetet kialakítani. Ezzel is bizonyságot tenni arról, hogy az idő, mindig “alkalmas idő” arra, hogy Isten teremtett világát éltessük és gondozzuk.

Szeretettel kérünk mindenkit, aki tud növényekkel, az alakításban nyújtott kétkezi segítséggel, vagy imádsággal, pártoló gondolatokkal segítsen bennünket!

Száradó tűlevelek
Egy madárbarát kert
A száradásnak indult fenyők, melyeknek helyén nemsokára új növények fognak nőni.

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

E-mail címed nem lesz nyilvános.