„Koronát ott, fönt míg nem nyerek, átkarollak te régi kereszt”

„Koronát ott, fönt míg nem nyerek, átkarollak te régi kereszt”

Áll a Krisztus szent keresztje…” (230. dicséret) Számtalan szép énekünk szól a keresztről, amely az Isten szeretetének és életmentő művének legteljesebb szimbóluma a keresztyén ember számára.

Aligha gondoltuk volna korábban, hogy egyszer szabadtéri istentiszteletet szeretnénk tartani, reménykedve benne, hogy legalább így együtt lehetünk testvéreinkkel, s hogy reformátusként a templom tövében (a fenyves oldal keskenyebb oldalában) egy keresztet állítunk. Nagy ajándék, hogy erre készülhetünk. Az elmúlt év szeptemberében született meg a gondolat. Hálás a szívünk, hogy Barta-Szalmás Gábor gondnokunk kezei között elkészülhetett. Miután e gondolat megfogant, év vége felé református egyházunk vezetői több alkalommal is fölvetették, hogy szükség van arra, hogy újra használjuk hitünk legteljesebb szimbólumát. Mindezek után az Együtt Nekézsenyért Egyesület ajánlotta segítségét egy pályázaton keresztül. Így az Úr kegyelméből a tavaszon már a mi templomunk mellett is ott fogja hirdetni: „Megváltónk keresztje mily gazdag élet kútja lett neked.” (397. dicséret)

Míg valóban a helyére kerül, sok munkára, tereprendezésre, betonozásra is szükség lesz. Ehhez kérjük mindazok segítségét, akik szívesen vennének részt egy jó hangulatú közös munkában. Az időpontról értesítéssel leszünk.

A tiszanagyfalui református gyülekezet parkja

Nagyon érdekesek az egyházunk honlapján és Facebookon megjelent írások, püspöki gondolatok a kereszt témájával kapcsolatban (a címre kattintva a hivatkozott oldal megnyílik):

Szólj hozzá a bejegyzéshez!

E-mail címed nem lesz nyilvános.